Mobilis behaalt tweede plek bij Bewuste Bouwers-awards

Op 22 januari werden de Bewuste Bouwers-awards uitgereikt voor 2017 waarbij Mobilis op het podium mocht staan. Het project fietsenstalling KJ-plein Den Haag behaalde een tweede plek in de Bewuste Bouwers Boost en moest alleen het project ‘The Olympic Amsterdam 1962’ van Lokhorst Bouw en Ontwikkeling voor zich dulden. Het podium werd aangevuld door Ballast Nedam. Hun project ‘Realisatie N31’ scoorde een 8,9 en belandde daarmee op de derde plek.

KJ-plein behaalde in de beoordeling een 9,1 als cijfer van Bewuste Bouwers. Uit de beoordelingsrapportage blijkt dat de organisatie zeer te spreken is over de netheid van het projectterrein en de omgeving. Ook werd de projectorganisatie positief beoordeeld over de communicatie. De projectwebsite, nieuwsbrieven, overlegstructuur en communicatie naar reizigers droegen bij aan het behalen van het hoge cijfer en de tweede plek.

De snoepjesman in actie

Snoepjesman

Daarnaast kreeg het project een ‘Best Practice’ toegewezen wat betekend dat een bepaalde maatregel of actie uitzonderlijk goed werkt. Bewuste Bouwers geeft deze titel aan initiatieven waarvan de bouwsector kan leren of breder zou kunnen toepassen. Op het KJ-plein deelde een verkeersregelaar snoepjes uit aan fietsers om ze af te laten stappen. Tijdens hijsmomenten moesten fietsers en voetgangers gebruik maken van containers waarbij afgestapt moest worden. Dit om de verkeerssituatie veiliger te maken rondom het bouwterrein. De ‘Snoepjesman’ was volgens Bewuste Bouwers een goed initiatief en werd daar om gewaardeerd als Best Practice.

 

Stuur artikel door