Mini-symposium Haringvlietbrug op Infra Relatiedagen 8 februari

De Infra Relatiedagen – 6, 7 en 8 februari aanstaande in Evenementenhal Hardenberg – is hét kennis- en netwerkmoment voor de hele infrabranche in Nederland. Tijdens de Infra Relatiedagen kun je op donderdag 8 februari een mini-symposium volgen over de Haringvlietbrug. Rick Pattipeilohy, projectdirecteur bij combinatie Mobilis en Croonwolter&dros (CMCH), en Arthur Tameling, Projectmanager bij Rijkswaterstaat, gaan dieper in op het renovatieproces van de Haringvlietbrug. Zij nemen de deelnemers aan het symposium mee in de opgave, uitdagingen en leerervaringen van dit project.

Renovatie bewegende deel Haringvlietbrug – Strakke planning en ongeduldige omgeving

De Haringvlietbrug in de snelweg A29 is in 1964 geopend voor het verkeer. De brug is ruim een kilometer lang en heeft een bewegend deel om scheepvaart hoger dan 13 meter door te laten. Voor het wegverkeer is het een belangrijke schakel tussen Zuid-Holland, West-Brabant en Zeeland.

Door de zware verkeersbelasting en daardoor versnelde veroudering van de klep is de renovatie twee keer zo snel voorbereid en uitgevoerd. In het voorjaar van 2022 kwam combinatie Mobilis Croonwolter&Dros Haringvliet (CMCH) aan boord. Een jaar later, in juni en juli 2023, werden tijdens een achtweekse afsluiting van de brug voor al het wegverkeer de brugklep van 2000 ton, het bewegingswerk en alle technische systemen voor bediening, besturing en bewaking vervangen. Vanaf de start werd het project beheerst door een zeer strakke planning en een omgeving die ongeduldig het werk op de voet volgt.

Datum & locatie

8 februari 2024

14:00

Evenementenhal Hardenberg

dagen
uur
minuten

Infra Relatiedagen

Tijdens dit driedaagse netwerkevent ontmoet de gehele industrie voor grond-, weg- en waterbouw elkaar in de Evenementenhal in Hardenberg. Het event is op 6, 7 en 8 februari geopend van 13.00-21.00 uur. 

Stuur artikel door