Mijlpaal zandtransport A16 Rotterdam

Begin september is een feestelijke mijlpaal bereikt: de zandtransporten voor het project A16 Rotterdam zijn op de helft. 

In totaal is er 4 miljoen kuub zand nodig, waarvan er nu 2 miljoen op de juiste plek ligt. Er is heel veel zand nodig voor de aanleg van de nieuwe snelweg, wat zorgt voor een stevige en constructieve ondergrond waarop de weg en de tijdelijke bouwweg aangelegd kan worden.

Voorlopig is de klus nog niet geklaard. De andere helft wordt het komende jaar gerealiseerd. Op het hoogtepunt vervoeren we meer dan 60.000 kuub zand per week. Die piek duurt nog tot begin 2021, daarna wordt het weer minder.

De Groene Boog

Rijkswaterstaat legt een nieuwe snelweg aan tussen de A13 bij Rotterdam The Hague Airport en de A16/A20 bij het Terbregseplein. De 11 km lange A16 Rotterdam zorgt ervoor dat het verkeer op de A13, A20 en omliggende lokale wegen straks vlotter door kan rijden. De nieuwe verbinding draagt bij aan een betere bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio. In 2024 gaat de weg open voor verkeer.

De bouwcombinatie De Groene Boog, een combinatie van de TBI-ondernemingen Mobilis en Croonwolter&drosBesixDura VermeerVan OordJohn Laing en Rebel, is verantwoordelijk voor het ontwerp, de bouw en voorfinanciering van het project en verzorgt na de realisatie 20 jaar het beheer en onderhoud. Het ontwerp van de weg is energieneutraal en houdt rekening met een optimale inpassing in het landschap.

Lees meer over dit project

Stuur artikel door