Megatransport tijdelijke Suurhoffbrug vaart succesvol door Rotterdam

In de nacht van zondag 9 mei op maandag 10 mei 2021 vond er een megaoperatie plaats in Rotterdam. De tijdelijke Suurhoffbrug voer door Rotterdam naar zijn uiteindelijke bestemming. Het megatransport is succesvol verlopen. Op zaterdag 15 mei plaatsten we de tijdelijke brug naast de bestaande Suurhoffbrug.

MEGATRANSPORT

Het transport met de boogbrug van 200 meter lang, 20 meter breed en meer dan 40 meter hoog is achtereenvolgens de Van Brienenoordbrug, de Hef, de Koninginnebrug, de Erasmusbrug en de Hartelbrug gepasseerd. Tijdens het transport stond de tijdelijke Suurhoffbrug op drijvende pontons, die met elkaar verbonden zijn. Voor en achter liggen een sleep- en een duwboot om het geheel te trekken, duwen en sturen. De totale configuratie heeft een lengte van bijna 250 m.

Megatransport in beeld

Aftermovie megatransport Suurhoffbrug

Timelapse megatransport Suurhoffbrug

Tijdelijke Suurhoffbrug

Aannemerscombinatie STIPT, bestaande uit Mobilis, BesixDura Vermeer en Hollandia Infra, voert in opdracht van Rijkswaterstaat de renovatie en nieuwbouw van de tijdelijke verbinding Suurhoffbrug uit. Deze brug ligt in de A15 bij de Maasvlakte Rotterdam en verbindt de oevers van het Hartelkanaal.

De Suurhoffbrug is een belangrijke schakel tussen enerzijds de Maasvlakte en het westelijk deel van Voorne-Putten en anderzijds de Botlek, Europoort en Rotterdam. Door de toename van het vracht- en personenautoverkeer is de brug aan vervanging toe.

Stuur artikel door