Maastunnel genomineerd voor de NRP Gulden Feniks

De Maastunnel is genomineerd voor de NRP Gulden Feniks. De oude dame, zoals de Maastunnel ook wel genoemd wordt, is een rijksmonument van ruim 77 jaar oud, maar nog lang niet versleten en voldoet weer aan de nieuwste veiligheidseisen. Dit dankzij een grondige en grootschalige renovatie en restauratie. door de Combinatie Maastunnel, bestaande uit de TBI-ondernemingen Mobilis, Croonwolter&dros en Nico de Bont. 

De renovatie van de Maastunnel was een bijzonder project. De “look and feel” van de Maastunnel moest behouden blijven. Authentieke elementen mochten niet verloren gaan. Ook de uitdaging om zo min mogelijk overlast te veroorzaken alsook het perfect afstemmen van de onderlinge werkzaamheden, maakten de renovatie complex.
 
Aan de hand van de volgende vijf criteria is de nominatie beoordeeld: duurzaamheid, sublimatie, economische waarde creatie, maatschappelijke waarde creatie en innovatie.
 
De bekendmaking van de winnaars en de prijsuitreiking van de NRP Gulden Feniks 2021 vindt plaats tijdens het NRP Congres op 16 november 2021.

Stuur artikel door