L2T levert benodigde documenten aan voor aanvangscertificaat Sluis Eefde

Mobilis en Croonwolter&dros hebben op 30 juni alle benodigde documenten ingeleverd bij Rijkswaterstaat voor de uitbreiding van de sluis bij Eefde. Hiermee tonen zij aan dat vanaf eind augustus de realisatie van het project ook buiten van start kan gaan.

Het bereiken van deze mijlpaal werd gevierd in Warnsveld. Daar kwamen de organisaties van Lock to Twente (L2T) en Rijkswaterstaat bijeen, waar DBM-manager Sjoerd Opdam de laatste documenten symbolisch overhandigde aan RWS-contractmanager Marcel Menting.

De komende tijd is het RWS-projectteam druk met het toetsen van deze documenten. Naar verwachting zal over 20 werkdagen het Aanvangscertificaat worden afgeven door Rijkswaterstaat. Met het Aanvangscertificaat geeft de overheidsinstantie toestemming om te beginnen met de bouw van de nieuwe sluis.

De uitbreiding van de sluis bij Eefde is vorig jaar gegund aan L2T.  L2T is een samenwerking tussen TBI-ondernemingen Mobilis (civiele techniek), Croonwolter&dros (technische installaties) en TBI PPP (financiering). De vertaling van de door deze partners gekozen naam Lock to Twente is 'Sluis naar Twente'. Het uitbreiden van de sluis moet zorgen voor meer capaciteit voor het scheepvaartverkeer op het Twentekanaal. Bij Eefde komt een tweede kolk te liggen die het aantal schepen wat door de sluis heen kan verdubbelt. Eind augustus hoopt L2T te starten met de aanleg van de loswal, inrichting van het werkterrein en ontsluiting.

Stuur artikel door