Kom kijken bij de Dag van de Bouw!

Zaterdag 2 juni is weer de jaarlijkse Dag van de Bouw. Tijdens deze dag worden ook weer mooie projecten van Mobilis opengesteld. Je kunt rondlopen op de bouwplaats, je ziet constructies van het bouwproject,  je wordt meegenomen in de eerste plannen, je hoort de aannemers vertellen over hun werk , je kunt zien en voelen hoe de bouw werkt!

Kom ook kijken bij één van de drie projecten die wij openstellen en krijg antwoord op al je vragen. Alle drie de projecten zijn op zaterdag 2 juni van 10:00 tot 16:00 uur te bezoeken.

KJ-plein in Den Haag

Het fietsgebruik in Den Haag groeit. Met de toename van het aantal fietsen in de stad moeten er ook voldoende stallingen komen. Om ook rond Den Haag centraal het fietsparkeren te verbeteren en tegemoet te komen aan de toename van het aantal fietsen, wordt een fietsenstalling gerealiseerd onder het Koningin Julianaplein (KJ-plein). In de stalling kunnen straks ongeveer 8500 fietsen gestald worden. Daarmee is het één van de grootste fietsenstallingen van Nederland. Reizigers lopen straks direct vanuit de stalling richting de treinen of ander openbaar vervoer.

Op 2 juni zullen wij jou verwelkomen (met koffie, thee en limonade) bij de bouwkeet. Daar kun je zien wat er de afgelopen periode allemaal is gedaan, wat er allemaal nog moet gebeuren en hoe het er uiteindelijk uit komt te zien. Uiteraard is er ook voor de kinderen genoeg te doen, met o.a. een kleurwedstrijd en een ijscokraam. Tevens wordt de gehele bouwkuip opengesteld voor bezoekers en wordt er een rondleiding gegeven.

Waar: Op het Koningin Julianaplein naast het Den Haag Centraal.

Herinrichting Amstelstation in Amsterdam

Bij het Amstelstation werkt de combinatie Mobilis-Van Gelder aan de vernieuwing van het buitengebied. Zo wordt de bestaande fietsparkeergarage uitgebreid en de infrastructuur op het Prins Bernhardplein en Julianaplein omgelegd. Station Amsterdam Amstel en de directe omgeving wordt, vanwege de sterke groei van het aantal reizigers, grondig gerenoveerd en heringericht. Dit gebeurt op een duurzame en milieuvriendelijke manier, zodat Amsterdam leefbaar en bereikbaar blijft.

Op 2 juni zullen de medewerkers van Mobilis je verwelkomen (met koffie, thee en limonade) bij de bouwkeet. Daar kun je zien wat er de afgelopen periode allemaal is gedaan, wat er allemaal nog moet gebeuren en hoe het er uiteindelijk uit komt te zien. Uiteraard is er ook voor de kinderen genoeg te doen, met o.a. een springkussen. Verder zullen we in groepjes een rondleiding geven over het bouwterrein. Op die manier krijg je een uniek inkijkje in dit grote project.

Waar: Tegenover het Amstelstation in Amsterdam.

Hartel Tank Terminal in Rotterdam

In opdracht van het Havenbedrijf Rotterdam N.V. bouwt de combinatie BoskalisVan Hattum en Blankevoort en TBI-onderneming Mobilis een diepzeekade, binnenvaartkade en steiger voor een nieuwe tankterminal in de haven van Rotterdam op de Hartelstrook (Maasvlakte 1). Alleen tijdens de Dag van de Bouw, op zaterdag 2 juni, is dit bouwproject in de Rotterdamse haven toegankelijk.

Bezoekers krijgen een gratis rondleiding van drie kwartier, gedeeltelijk met een bus. Een unieke kans om hier een kijkje te nemen, voordat eind volgend jaar de zee- en binnenvaartschepen aanmeren. Bezoekers zijn van harte welkom op het bouwterrein op de Maasvlakte. Kinderen zijn ook welkom. Ze kunnen in een kraan of vrachtwagen zitten om te ervaren hoe dat is.

Waar:

  • Het terrein is te bereiken via de A15, vervolgt door afslag 8-Oostvoorne/Brielle/Rockanje
  • Adres: Beerweg 99 naast Falck, Rotterdam (Hartelstrook / Maasvlakte 1), er is voldoende parkeergelegenheid. 
  • Bij de parkeerplaats is een informatiecentrum waar je je kunt aanmelden voor de rondleiding. Hier zijn ook visualisaties en een maquette te zien.

Stuur artikel door