Op zaterdag 10 september is de John Frostbrug in Arnhem weer beschikbaar gesteld voor al het verkeer, inclusief de trolleybussen.
De combinatie Mobilis – Iris heeft in opdracht van Rijkswaterstaat de renovatie van de John Frostbrug  in slechts 3 maanden uitgevoerd, waarin 7 dagen per week en 12 uur per dag is doorgewerkt. De John Frostbrug is voorzien van nieuw asfalt en slijtlagen, een betondek vrij van betonschade, vernieuwde voegovergangen, een nieuwe verflaag op het leuningwerk en de stalen boogconstructie van de brug en niet te vergeten het opheffen van de “schijnvoeg”. 

Afronding

Het werk aan de bovenzijde en op de John Frostbrug is gereed. Wel volgen de komende maanden nog afrondende werkzaamheden aan de onderzijde van de brug. Het verkeer ondervindt geen hinder van deze werkzaamheden. De verwachting is dat het werk aan het eind van dit jaar is afgerond. De John Frostbrug is dan weer 30 jaar vrij van groot onderhoud.

Schijnvoeg

Het opheffen van de schijnvoeg is begin augustus uitgevoerd onder zeer lastige omstandigheden door o.a. zeer hoge buitentemperaturen. Door de goede voorbereiding (volledige uitwerking in 3D) kunnen we terugkijken op een geslaagde uitvoering met een goed resultaat.

Market Garden

De John Frostbrug is op tijd beschikbaar voor de jaarlijkse herdenking van de Slag om Arnhem op vrijdag 16 september. In verband met de ‘March over the Bridge’ is de brug nog eenmaal dicht voor alle verkeer op vrijdag 16 september tussen 17.30 en 6.00 uur. 

De combinatie Mobilis – Iris bedankt alle betrokkenen, partners onderaannemers, leveranciers, Rijkswaterstaat en de gemeente Arnhem voor de samenwerking en met name de omgeving voor het begrip en geduld tijdens de herstelperiode van de brug.

Stuur artikel door