International Atomic Energy Agency (IAEA) Wenen

Vorige week vond de 62e algemene governance van de International Atomic Energy Agency (IAEA) in Wenen plaats. De jaarlijkse bijeenkomst van een week in Wenen is het belangrijkste besluitvormingsforum van de IAEA, met vertegenwoordiging op hoog niveau van bijna alle 170 lidstaten. Vertegenwoordigers van de lidstaten van de IAEA, onder meer op ministerieel niveau en hoger, bespreken op de algemene conferentie essentiële elementen van de prioriteiten van het agentschap bij haar werkzaamheden op het gebied van het vreedzame gebruik van nucleaire technologieën en stellen richtlijnen voor de ontwikkeling van de nucleaire industrie in de wereld. Zoals generaal Yukiya Amano, de directeur van het IAEA, in een persbericht zei: "Het IAEA levert een unieke bijdrage aan internationale vrede en veiligheid en helpt de gezondheid en welvaart van miljoenen mensen te verbeteren door vreedzaam gebruik van nucleaire technologie."

Elk jaar nemen verschillende lidstaten en geaccrediteerde organisaties als exposanten deel aan de algemene governance. PALLAS en INVAP waren vertegenwoordigd in Wenen.

Naast informatie over de Nederlandse nucleaire sector (Urenco, RID, NRG, Covra, EPZ en PALLAS) lag de nadruk in 2018 vooral op gezondheid en de productie van medische isotopen.

TBI-bedrijven Croonwolter&dros en Mobilis  en het Argentijns bedrijf INVAP hebben de opdracht voor het ontwerp en de bouw van PALLAS-reactor

Alle sprekers hebben hun commitment aan PALLAS uitgesproken en waren verheugd samen in Wenen te zijn

De opening werd gedaan door de Nederlandse ambassadeur in Wenen Marco Hennis, de ambassadeur van Argentinië in Wenen Rafael Mariano Grossi en PALLAS ceo Hermen van der Lugt en Juan Pablo Ordonez (INVAP) namens Ichos (partnerschip Invap en TBI)

Stuur artikel door