Hulpbrug voor Berlagebrug over de Amstel geplaatst

Vanaf 24 juli aanstaande gaat de monumentale Berlagebrug voor zestien weken dicht voor renovatie. Tijdens de renovatie vervangen we onder andere het val en bewegingswerk. De Combinatie Berlagebrug (Mobilis en Rusthoven) plaatste 32 ton wegende brugdekken voor de hulpbrug bij de Berlagebrug over de Amsterdamse Amstel. De hulpbrug voor voetgangers, fietsers en nood- en hulpdiensten is 8 meter breed en 100 meter lang. 

Bekijk hier de timelapse

Hulpbrug

De plaatsing was nog best een uitdaging die veel afstemming vroeg met de omgeving. Door goed contact met de omgeving kunnen we overlast met bijvoorbeeld de naastgelegen roeivereniging en jachthaven tot een minimum beperken. Voor de plaatsing van de hulpbrug kregen we ondersteuning van Sarens en Retro Bridge BV. Onze TBI-collegabedrijven Voorbij Funderingstechniek en City Barging zorgden respectievelijk voor de onderbouw en de scheepvaartbegeleiding.

Rijksmonument

De Berlagebrug (brug 423) is een elektromechanisch aangedreven basculebrug. Renovatie van het Rijksmonument uit 1932 is nodig omdat de brug niet meer voldoet aan het wettelijk gestelde veiligheidsniveau. Eind dit jaar moet de renovatie zijn afgerond.

Het rijksmonument Berlagebrug is een slagader in de bereikbaarheid van Amsterdam en gelegen op een drukke binnenstedelijke locatie. De monumentale brug uit 1932 is toe aan groot onderhoud. Bij het bedienen van de brug treden soms storingen op waardoor deze niet verder open of dicht kan. Mobilis vervangt daarom in opdracht van de gemeente Amsterdam de bewegingsconstructie en het beweegbare brugdek.

Stuur artikel door