Haringvlietbrug weer open voor hoge scheepvaart

Vanaf 12 februari wordt de Haringvlietbrug op aanvraag weer dagelijks bediend voor de hoge scheepvaart. Vooralsnog draait de brug alleen overdag als het licht is. Door de bediening van de brug moet het wegverkeer op de A29 rekening houden met extra reistijd.

Er zijn nog wat laatste kleine werkzaamheden te verrichten en ook de verlichting op de brug moet nog aangepast. Vanaf 29 maart kan de hoge scheepvaart zonder aanmelding de brug passeren.

Renovatie 

Voor de renovatie van de Haringvlietbrug heeft aannemer CMCH, een combinatie van Mobilis en Croonwolter&dros, in de zomer van 2023 de klep en het bewegingswerk van de brug volledig vervangen. Ook de technische systemen voor bediening, besturing en bewaking zijn vernieuwd. In het najaar volgde een uitgebreide test van de brug en de technische systemen. Hieruit kwamen verschillende verbeterpunten naar voren die de afgelopen maanden zijn aangepakt. Daarnaast is de vereiste technische documentatie in orde gemaakt. Bedienaars en onderhoudsmedewerkers kregen een opleiding om met de nieuwe brug en systemen te kunnen werken. Vanwege de renovatie werd de brug vanaf 1 januari 2023 niet bediend. Vanaf oktober 2023 ging incidenteel de brug open voor de hoge scheepvaart.

Meer over

Stuur artikel door