Haringvlietbrug symbolisch geopend

Vrijdagmiddag 4 augustus vond een kleine symbolische opening plaats op de nieuwe brugklep van de Haringvlietbrug. Omdat de laatste werkzaamheden nog druk gaande waren zodat ’s avonds de brug weer open kon, was het een opening met een klein groepje direct-betrokkenen. Toch even een mijlpaal als je de klus klaart binnen de afgesproken planning!

In opa’s bandensporen

Het is 20 juli 1964 als Bert van Leent als allereerste met zijn vrachtwagen over de splinternieuwe Haringvlietbrug rijdt en de brug hiermee officieel opent. Nu, 59 jaar later, trad kleinzoon Bart in zijn bandensporen door de allereerste te zijn die over de gerenoveerde klep van de Haringvlietbrug reed. Uiteraard met zijn vrachtwagen. ‘Super dat we vanaf vanavond weer gebruik kunnen maken van een veilige brug richting de Hoeksche Waard!’ meent een trotse Bart.

Laatste loodjes

Om er voor te zorgen dat de Haringvlietbrug ’s avonds na acht weken afsluiting weer open kon, moesten de laatste loodjes nog uitgevoerd. Geheel volgens planning ging de brug op tijd weer open.

Over de Haringvlietbrug

De klep van de Haringvlietbrug heeft in 2023 het einde van zijn technische levensduur bereikt en zal daarom worden vervangen. Combinatie Mobilis en Croonwolter&dros is, in opdracht van Rijkswaterstaat, samen met Hollandia Infra en Machinefabriek Rusthoven B.V. verantwoordelijk voor de renovatie van de Haringvlietbrug. De opdracht bestaat uit het vervangen van alle beweegbare delen van de brug.

Meer over

Werkzaamheden 8-weekse afsluiting in beeld

Stuur artikel door