Grote opkomst bij publieksbijeenkomst Uitbreiding Sluis Eefde

Meer dan 200 geïnteresseerden kwamen op donderdag 30 november 2017 naar de publieksbijeenkomst over de bouw van een tweede sluiskolk in Eefde.

Met behulp van animaties, 3D-visualisaties, posters, factsheets en persoonlijke gesprekken zijn de bezoekers geïnformeerd over de werkzaamheden de komende tijd en het uiteindelijke eindresultaat. Tijdens deze avond konden bezoekers vragen stellen aan medewerkers van Rijkswaterstaat, aannemerscombinatie Lock to Twente, Waterschap Rijn & IJssel en gemeente Lochem. Het was een meer dan geslaagde middag en avond. Net alleen door het groot aantal bezoekers, maar ook door de positieve sfeer.

Start bouw van de tweede sluiskolk Eefde

Vanaf 23 januari 2018 start aannemerscombinatie Lock to Twente met de bouw van de tweede sluiskolk in Eefde. Een omvangrijke klus, waarvoor 2500 strekkende damwand moet worden ingebracht. Daarnaast worden de waterkeringen verlegd om ruimte te maken voor de nieuwe sluiskolk. Ook komt er een nieuw energiezuinig bediengebouw en wordt de tweede sluiskolk energieneutraal. Het terrein ten noorden van de sluis en de Kapperallee wordt opnieuw ingericht. En als de tweede sluiskolk in gebruik genomen is, dan start de aannemer met het onderhoud van de bestaande sluis.

Impressie uitbreiding sluis Eefde in beeld

De animatie met een impressie van de ontwerpen staan op het YouTube-kanaal van MobilisTBI, zie de video hieronder. Op het Youtube-kanaal van Rijkswaterstaat is een animatie met uitleg over het project Uitbreiding Sluis Eefde is te zien.

Rondvlucht 3D-model Sluis Eefde

Stuur artikel door