Groen licht voor vernieuwing A27 Houten-Everdingen

Succesvolle aanbesteding voor aanpak traject uit file top 10

Aan De Groene Waarden, een combinatie van de bedrijven BESIX, Mobilis, Van Gelder en Mourik, wordt de opdracht voor de vernieuwing en verbreding van de A27 tussen Houten en Everdingen voorlopig gegund. Het traject Houten-Hooipolder is een bekend knelpunt in de file top 10. Met de verbreding van dit stuk komt dit straks ten einde. In december 2022 werd ook het gedeelte tussen Everdingen en Hooipolder aanbesteed. Met deze voorlopige gunning wordt nu het totale knelpunt tussen Houten en Hooipolder aangepakt. De verwachting is dat tussen 2029-2031 het werk wordt opgeleverd. 

Kijk voor meer informatie over de verbreding van de A27 tussen Houten en Hooipolder op de projectpagina van Rijkswaterstaat.

'De tweefasen aanpak die we samen met Rijkswaterstaat inzetten, waar de risico’s beter beheerst en eerlijker verdeeld worden, draagt bij aan een goede infrasector en een voorspelbaarder verloop van het project.'
Nic De Roeck, algemeen directeur BESIX Nederland

‘Wij kijken er naar uit om de komende jaren een mooie samenwerking op te bouwen met Rijkswaterstaat en De Groene Waarden. De tweefasen aanpak die we samen met Rijkswaterstaat inzetten, waar de risico’s beter beheerst en eerlijker verdeeld worden, draagt bij aan een goede infrasector en een voorspelbaarder verloop van het project. Het biedt ons kansen om deze uitbreiding van de A27 tussen Houten en Everdingen op vitale, veilige en duurzame wijze in te passen in deze schitterende omgeving.’ Aldus Nic De Roeck, Algemeen Directeur BESIX Nederland.

Indien er geen gebruik zal worden gemaakt van de bezwaarperiode wordt definitieve gunning verwacht op 4 april 2023. 

Stuur artikel door