Fietsonderdoorgang Leiden-West vanaf 1 september open

Op 1 september leveren we weer een mooi deel op aan Provincie Zuid-Holland en Gemeente Leiden; Fietsonderdoorgang Leiden-West!

Vanaf donderdag 1 september kunnen fietsers ter hoogte van Leiden-West ongehinderd onder de A44 en de op- en afritten doorfietsen. Dit is gunstig voor recreanten die vanuit Leiden naar de kust willen of juist vanuit Katwijk richting Leiden, maar zeker ook voor de forenzen die op de fiets van en naar hun werk rijden. De fietsverbinding is in opdracht van de provincie Zuid-Holland door aannemer Comol5 (bestaande uit Mobilis, Croonwolter&drosVINCI Construction en  DEME Group) uitgevoerd.

Bij het ontwerp van de fietsonderdoorgang is rekening gehouden met de sociale veiligheid. Zo zijn er geen donkere hoeken en is er een ruime doorkijk door de verbinding gemaakt. Ook is een van de wanden over een langere lengte lager gemaakt, zodat gebruikers eroverheen kunnen kijken en het naastgelegen groen kunnen zien. Onder de A44 is het dek open gelaten tussen de rijbanen, zodat hier daglicht is.

In de video leggen we uit hoe de fietstunnel gebouwd is en laten we de laatste afwerking, zoals de tegels, zien. Het patroon van het tegelwerk (DNA profiel) is een verwijzing naar het naastgelegen Leiden Bio Science Park, waar veel onderzoek en productontwikkeling op het gebied van life sciences plaatsvindt.

Fietsonderdoorgang Leiden-West A44

Stuur artikel door