Fietsonderdoorgang Leiden-West feestelijk geopend

Op 31 augustus is de fietsonderdoorgang A44 als onderdeel van de RijnlandRoute feestelijk geopend! Samen met bewoners, gebruikers en bouwers fietsten de gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland en de wethouder van de gemeente Leiden een eerste rit door de nieuwe fietsonderdoorgang bij Leiden-West. Vanuit Comol5 fietste Tim Verhoog mee, die vanaf het begin van de bouw in 2019 betrokken was als uitvoerder.

Met deze fietsonderdoorgang kunnen fietsers ter hoogte van Leiden-West ongehinderd onder de A44 en de op- en afritten doorfietsen. Goed nieuws voor recreanten die vanuit Leiden naar de kust willen of juist vanuit Katwijk richting Leiden, maar zeker ook voor de forenzen die op de fiets van en naar hun werk rijden. Zo vormt de onderdoorgang niet alleen een lokale, maar ook een regionale verbinding.

De RijnlandRoute is een nieuwe wegverbinding van Katwijk, via de A44, naar de A4 bij Leiden. De RijnlandRoute wordt aangelegd om de bereikbaarheid en verkeersdoorstroming in de regio te verbeteren en economische groei verder mogelijk te maken. Comol5 is een internationale aannemerscombinatie van de TBI-ondernemingen Mobilis B.V. en Croonwolter&dros B.V.VINCI Construction Grand Projets S.A.S. en DEME Infra Marine Contractors B.V.

Comol5 is verantwoordelijk voor de ombouw van knooppunt Leiden West, de bouw van de nieuwe N434 met geboorde tunnel en de aanpassingen aan de A4 en de A44. Comol5 wordt ook verantwoordelijk voor het 15-jarig onderhoud van de N434.

Fietsonderdoorgang Leiden-West A44

Stuur artikel door