Fietsersbrug over de expressweg E34 officieel geopend

De fietersbrug moet ervoor zorgen dat mensen ook met de fiets makkelijk op het werk geraken tijdens de werken. 
Het gaat om een tijdelijke brug, ter hoogte van Waaslandhaven-Oost, op de grens tussen Melsele en Zwijndrecht.
De brug zorgt ervoor dat mensen ook met de fiets makkelijk op het werk geraken tijdens de werken voor de Oosterweelverbinding.
De fietsbrug is in het totaal (met aanloophellingen) zo'n 700 meter lang.

Werkzaamheden

Voor de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) voert Mobilis binnen de combinatie Rinkoniên het deelproject Linkeroever bij Zwijndrecht uit. Dit deelproject is onderdeel van het project Oosterweel waarin de ringweg van Antwerpen wordt voltooid.

Het project bestaat uit het maken van de verbinding met het Oosterweeltracé op de E34 bij Zwijndrecht. Het bestaande knooppunt krijgt een nieuwe verbindingsweg de aansluitpunten op de bestaande infrastructuur wordt verbeterd. De verkeersknopen worden opnieuw ingericht. Ook wordt 9 kilometer fietspad aangelegd voor een snelle verbinding tussen de Scheldetunnel en Linkeroever en Zwijndrecht. Daarnaast valt binnen het deelproject ook het maken van de wegverbinding tussen de E34 en de te bouwen nieuwe Scheldetunnel aan de noordkant van Antwerpen.

Binnen het deelproject Oosterweelverbinding- Linkeroever wordt voor Zwijndrecht en Linkeroever de:

  • Verkeersveiligheid verhoogd
  • Doorstroming op de snelweg verbeterd
  • Sluipverkeer geweerd uit de woonwijken
  • Lokaal verkeer rijdt gemakkelijker van en naar de snelweg
  • Leefbaarheid verbeterd
  • Bereikbaarheid van de stad via openbaar vervoer verbeterd
  • Fietsinfrastructuur verder uitgebouwd
     

De infrastructuur wordt zo aangelegd dat de Oosterweelverbinding er in de toekomst makkelijk op kan aansluiten. Tussen de verkeersknopen E34 en E17 komt een nieuwe Park en Ride-faciliteit naast de verbindingsweg. Bij de Blancefloerlaan komt een P&R-zone die plaats biedt aan 1500 vervoersmiddelen. Drie nieuwe verbindingswegen gaan deze zone verbinden met de verbindingsweg, E17 en de E34.

Lees meer over project Oosterweel

oosterweel linkeroever

Stuur artikel door