Fiets- en scooterstalling Maastricht geopend

Op de eerste dag van 2018 is de nieuwe fiets- en scooterstalling in Maastricht om 6:50 in de ochtend geopend voor gebruik. Het afgelopen jaar hebben TBI-ondernemingen Mobilis en Timmermans Infratechniek hard gewerkt om de stalling met een capaciteit van 3.000 fietsen te realiseren.

In oktober 2017 werd de laatste hand gelegd aan de onder- en bovenbouw waarna in november en december de herinrichting plaatsvond van het plein voor het station. Met de ingang van dit jaar konden mensen op de fiets of scooter gemakkelijk hun vervoersmiddel veilig en beheerd stallen. De eerste 24 uur is voor de gebruiker gratis, daarna is het tarief voor fietsers €1,75 en voor snorfietsen, scooters en buitenmodelfietsen €2,50.

Bijzondere aspecten

Op dit project hebben Mobilis en Timmermans een aantal bijzondere maatregelen genomen tijdens de uitvoering van dit project. Om de bouwplaats en de omgeving een vriendelijkere uitstraling te geven werden groene bouwhekken geplaatst. Dit tot grote tevredenheid van de ondernemers in het stationsgebied.

Daarnaast hebben we een uitkijktoren opgebouwd op het stationsplein. De groene KlimOp-toren was een trekpleister voor toeristen en dagjesmensen die vanaf de toren goed uitzicht hadden op de bouwplaats en het station. Op de toren was uitgebreide informatie te vinden over het project en de geschiedenis van de stad. De organisatie Bewuste Bouwers beoordeelde deze maatregel als Best Practise wat betekend dat de toren een voorbeeld is van goed omgevingsmanagement voor de bouwsector.

Stuur artikel door