Faunapassages Naardermeer

Mobilis heeft samen met Hegeman Bouw en Infra recentelijk het project Faunapassages Naardermeer opgeleverd.

Dit project omvatte de realisatie van 2 nieuwe faunapassages en het aanpassen van 2 bestaande duikers onder de spoorlijn Naarden-Weesp (Amsterdam) in het natuurgebied Naardermeer. De faunapassages herstellen de nu versnipperde natuur. Dieren krijgen een groter leefgebied en dat versterkt flora en fauna.

Het Naardermeer is het oudste natuurmonument van Nederland. Door de aanleg van een tunnel en faunapassages wordt het rondje Naardermeer weer compleet.

In het gebied komen veel dieren voor, zoals verschillende soorten vleermuizen, kikkers en padden, roofvogels, de zeearend, kwabalen en de groene glazenmaker. Uit monitoring blijkt dat dieren gebruik maken van dergelijke verbindingen. Zo is begin november 2019 bij de faunapassage een marter en een ringslang gesignaleerd.

TBI-onderneming Mobilis is een specialist op het gebied van faunapassages/ecoducten. Zo hebben wij de 9 ecopassages op de Veluwse, Utrechtse en Sallandse Heuvelruggen gebouwd, het ecoduct Weerterbergen en recentelijk de faunapassage bij Kootwijkerzand en de faunapassages Naardermeer opgeleverd.

Stuur artikel door