Eervolle vermelding Schreudersprijs 2019 naar de Maastunnel

Op basis van vier criteria en ter beoordeling van een prominente jury is project de Maastunnel uit vijftien projecten een eervolle vermelding toegekend. Belangrijke criteria als inventiviteit, realiteitsgehalte, waarde en het stimuleren van ondergronds bouwen, vormden het oordeel van het juryrapport. Tijdens het COB-congres 20 september jl. presenteerde de jury tevens de winnaar van de Schreudersprijs: De Bastei in Nijmegen.

Prestigieuze strijd

Het was voor de jury, bestaande uit voorzitter Mandy Korff (Deltares en TU Delft), Jack Amesz (gemeente Den Haag), Bernadette Janssen (BVR Adviseurs Ruimtelijke Ontwikkeling), Frank Kaalberg (Witteveen+Bos) en Paul van der Ree (studioSK, Movares), een plezierige uitdaging om de vijftien inzendingen te beoordelen. De diversiteit was ongekend; van Mexicaanse wegtunnel tot Amsterdams olifantenverblijf. Uit alle inzendingen werd de Bastei, het centrum voor natuur-en cultuurhistorie, verkozen tot winnaar van de prestigieuze strijd om de Schreudersprijs.

Eervolle vermelding voor project Maastunnel

De Maastunnel, die deze zomer na 2 jaar renovatie en restauratie weer werd geopend, kreeg een eervolle vermelding. Volgens de jury ‘illustreert de levensduurverlenging van deze oudste, beroemde eerste zinktunnel van Nederland de duurzaamheid en vitaliteit van ondergrondse structuren en bouwwerken’. Er is veel waardering voor de zorgvuldige aanpak van het rijksmonument. “Het succesverhaal uit het verleden heeft een toekomst gekregen en is daarmee een voorbeeld voor toekomstige renovatieprojecten”, besluit de jury.

Van 3 juli 2017 tot 19 augustus 2019 heeft Mobilis samen met TBI-ondernemingen Croonwolter&dros en Nico de Bont de grootschalige renovatie en restauratie van de Maastunnel binnen de gestelde tijd uitgevoerd. Mobilis feliciteert De Bastei van harte met de Schreudersprijs 2019 en zijn trots op de eervolle vermelding voor de Maastunnel!

Stuur artikel door