Eerste aeratietank rwzi Tilburg in gebruik

Op de rioolwaterzuiveringsinstallatie (rwzi) Tilburg is donderdag 20 juli jl. de eerste aeratietank in gebruik genomen. Dit is de eerste tank van in totaal tien tanks die gereed is. De werkzaamheden zijn uitgevoerd terwijl de bedrijfsvoering gewoon doorging.

Schoon water

Op de rioolwaterzuiveringsinstallatie (rwzi) Tilburg zijn grootschalige aanpassingen nodig om aan de wet- en regelgeving en de doelstellingen te blijven voldoen van het Waterschap De Dommel voor Schoon Water en CO2-reductie. In dit project werkt de combinatie Mobilis-Croonwolter&dros (CMC) samen met TAUW en RWB. CMC renoveert met deze contractpartners in bouwteamverband met Waterschap De Dommel de rwzi Tilburg.

Aeratietanks

Op donderdag 20 juli jl. is de eerste aeratietank in gebruik genomen van straat 2 (deze zijn 42.5 x 20 x 4,5 m). Dit is de eerste tank van in totaal tien tanks die gereed is. Bij de vernieuwing van de beluchtingsplaten zijn grotere platen toegepast. Hiermee verbetert de capaciteit van de zuurstoftoevoeging in de nitrificatietank om een betere zuiveringsgraad te verkrijgen. De beluchtingsplaten zijn gekoppeld aan nieuw, kunststof leidingwerk. Dit gebeurt ook bij alle andere tanks van de straten 1 en 3. Daarnaast zijn betonreparaties uitgevoerd en de dilatatievoegen boven de waterlijn voorzien van nieuw voegrubber.

Samenwerking

Croonwolter&dros heeft voor de aeratietanks nieuwe bekabeling uitgelegde voor de besturing van de regelkleppen en andere elektrische meet- en regelapparatuur. Ook heeft Croonwolter&dros tijdelijke elektrotechnische voorzieningen getroffen om de tank in bedrijf te kunnen nemen. RWB – die oplossingen en systemen biedt voor afval- en proceswater – demonteerde diverse oude leidingen. Vervolgens brachten zij nieuwe leiding- en regelkleppen en de beluchtingsplaten aan in de aeratietanks. De uitbreiding van de bestaande schakelruimte is afgerond en opgeleverd door het bouwteam.

Bekijk meer over

Stuur artikel door