Duurzaam vervoer van vracht door gracht met City Barging

Sinds eind 2021 hebben TBI Infra (gevormd door Mobilis, Voorbij Funderingstechniek, Voton en Struijk) en Aannemingsmaatschappij H. van Steenwijk een strategisch belang in het Amsterdamse City Barging. City Barging – onderdeel van de Rutte Groep –  is een duurzame transporteur van bouwmaterialen en afval over water in de Amsterdamse markt. Emissieloos transport over water neemt steeds verder toe.

Marnixgarage

Bij de bouw van de Marnix (project Singelgrachtgarage-Marnix) door Mobilis was City Barging als projectpartner verantwoordelijk voor de afvoer van circa 100.000 m3 grond. Daarnaast voerde zij de benodigde bouwmaterialen aan voor de bouw van de parkeergarage.

Raamcontracten in Amsterdam 

Zowel TBI Infra als H. van Steenwijk voert een aantal grote contracten uit binnen het Programma Bruggen en Kademuren van gemeente Amsterdam. 

Voor het Programma Kademuren en Bruggen (SOK Kademakkers) vervoert City Barging in opdracht van Mobilis en H. van Steenwijk in Amsterdam bouwmaterialen en bouwmaterieel. Op de Nieuwe Herengracht en de Houtmankade worden nieuwe kademuren gerealiseerd die door de slechte staat aan vervanging toe zijn. Voor dit project levert de transporteur ook op innovatieve wijze beton over water.
Voor het Raamcontract Groot Onderhoud Civiele Constructies en het raamcontract Veiligheidsconstructies zet Mobilis eveneens City Barging in voor emissieloos vervoer van bouwmaterieel en materialen over de wateren van Amsterdam. 

Duurzame ontwikkelingen

City Barging vaart nu met vijf elektrische en drie op HVO100 varende duwboten door Amsterdam.

Naast uitbreiding naar andere steden als Leiden en Utrecht, moet City Barging ook in Amsterdam aan de weg blijven timmeren. Op 1 januari 2025 moet al het vervoer over de grachten daar elektrisch zijn. De drie op HVO100-varende duwboten vervangt City Barging door nieuwe boten. Ook wil het bedrijf een walstroomsnellader op de kade zetten in Amsterdam.

Onlangs verscheen op de website van Vakblad Schuttevaer een artikel over City Barging.

Bekijk het artikel

Stuur artikel door