Digital Engineering Community: Versneld digitaliseren door samenwerken

Na succesvolle ontwikkelingen krijgt de Digital Engineering Community (DEC) steeds meer vorm! De DEC is dé digitale ontmoetingsplaats voor de bouw en infrasector waar ideeën voor software ontwikkelingen samenkomen, worden opgestart en versneld.  

De DEC is een initiatief vanuit Heijmans, BAM Infra Nederland en Ballast Nedam en sinds kort zijn Mobilis, Boskalis Nederland, Dura Vermeer, Van Oord, VIKTOR en VolkerWessels hier ook onderdeel van.

Binnen deze open community ontwikkelen verschillende partijen applicaties waarbij standaard handelingen worden geautomatiseerd.

"We zijn allemaal op zoek naar versnelling van de digitale ontwikkelingen. Door samen te werken zijn uitdagingen zoals kennis, kosten en capaciteit eenvoudiger op te lossen. Alleen ga je sneller, samen kom je verder."
Haike van Lottum - Hoofd Afdeling Ontwerp

Door de samenwerking en het bundelen van kennis vinden we samen in één keer het wiel uit, is financiering van het (engineerings)proces eenvoudiger en bieden we gedragen oplossingen van hoge kwaliteit.

Op de nieuwe website van DEC kun je alle informatie en de laatste ontwikkelingen terugvinden.

Eerste applicaties ontwikkeld

Inmiddels worden de eerste applicaties ontwikkeld en daar blijkt al uit dat samenwerken de toekomst is. Dit soort ontwikkelingen spelen zich af in ieder bedrijf. Het is een opgave van grote omvang, maar niet uniek. Wanneer er op deze vlakken wordt samengewerkt en niet ieder voor zich het wiel uit hoeft te vinden, kunnen we als sector samen sneller, effectiever en goedkoper digitaliseren.

Vertrouwen staat centraal

Op bouwprojecten wordt er al veel samengewerkt en ook op dit nieuwe thema vind men elkaar eenvoudig en is er vertrouwen. Het staat elk bedrijf vrij om wel of niet mee te doen met een ontwikkeling en eventueel ook later aan te sluiten. De manier van meedoen kan bestaan uit het leveren van bruikbare bestaande code, het beschikbaar stellen van een ervaren programmeur of door financieel bij te dragen. Uitbreiding van de DEC met andere bedrijven ligt voor de hand en is meer dan wenselijk!

Doe ook mee en meld je aan via Digital Engineering Community

Stuur artikel door