De Haringvlietbrug in TV-programma "De bouw maakt het"

Vanaf 26 augustus wordt iedere zaterdag om 17:00 uur het programma De bouw maakt het uitgezonden op RTL4.

De Haringvlietbrug was tijdens de zomermaanden 8 weken afgesloten voor renovatiewerkzaamheden. Tijdens deze afsluiting is het project op de voet gevolgd voor dit nieuwe televisieprogramma.

Presentator Daan Nieber duikt wekelijks in de wereld van de bouw en infra en geeft een exclusief kijkje achter de hekken van de bouwplaats waar hij de trotse bouwers ontmoet die werken aan het Nederland van de toekomst.  Waar je bij 'de bouw' misschien alleen denkt aan timmermannen, uitvoerders en stratenmakers, zijn er veel meer beroepen: van omgevingsmanagers tot kraanmachinisten en van moderne laadstations tot historische restauratie: de bouw maakt het allemaal.

Renovatie Haringvlietbrug

Daan kijkt elke week mee bij het herstel van de Haringvlietbrug. Want de impact van de sluiting is groot, maar wat gebeurt er eigenlijk met de brug in de 8 weken die hij dicht is?

De klep van de Haringvlietbrug heeft in 2023 het einde van zijn technische levensduur bereikt en is daarom vervangen. Combinatie Mobilis en Croonwolter&dros is, in opdracht van Rijkswaterstaat, samen met Hollandia Infra en Machinefabriek Rusthoven B.V. verantwoordelijk voor de renovatie van het beweegbare deel van de Haringvlietbrug.

"Ik heb vol verwondering gekeken naar hoeveel passie de mensen uit de bouw en infra wel niet hebben voor hun vak.’’
Daan Wieber, presentator en televisiemaker

Daan Nieber

Daan Nieber (42) is presentator en televisiemaker. Hij is bekend van onder andere Keuringsdienst van Waarde en Editie NL, maar tegenwoordig is Daan veelal te vinden achter de desk van RTL Boulevard. Daan heeft tijdens het maken van de ‘De Bouw maakt het’ het meest genoten van de bouwers zelf; "Ik heb vol verwondering gekeken naar hoeveel passie de mensen uit de bouw en infra wel niet hebben voor hun vak. Zodra ze over hun werk praten, zie je ze oplichten.’’ Aldus, Daan.

Een initiatief van Bouwend Nederland

Bouwend Nederland is initiatiefnemer van deze tv-serie. Het programma is onderdeel van de grotere campagne De bouw maakt het waarmee we laten zien wat de bouw en infra doet, hoe dat steeds slimmer gebeurt en vooral waarom dat belangrijk is voor ons land. 'De bouw maakt het' is vanaf 26 augustus elke zaterdag om 17:00 op RTL4, met herhaling op zondag om 12:00 uur en is ook te vinden op Videoland.

Bekijk hier de afleveringen over de Haringvlietbrug

Compilatie: Zo werd het brugdek van de Haringvlietbrug vervangen

Stuur artikel door