Aanpak A27 tussen Houten en Hooipolder officieel van start

Woensdagmiddag 31 januari jl. startte officieel de aanpak van de A27 tussen Houten en Hooipolder! Samen met de aannemerscombinaties De Groene Waarden en ALSÉÉN, Rijkswaterstaat en bestuurders uit de regio stak (demissionair) minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat de symbolische schop in de grond. Ook werd de mobiliteitscampagne #Betervanniet gelanceerd.

Minister Mark Harbers: “Extra rijstroken, een nieuwe verbindingsweg, 6 nieuwe bruggen, 60 kunstwerken die vervangen worden, de aanpassing van knooppunt Hooipolder. Zomaar een opsomming van alles wat in dit gebied de komende jaren gaat gebeuren. Maar niet voor niets. Niemand wil elke dag in de file staan, niemand is blij met sluipverkeer en niemand rijdt graag kilometers om. De verbeteringen aan de A27 tussen Houten en knooppunt Hooipolder moeten daar een einde aan brengen. Maar voor het zover is, vragen we de weggebruikers een andere route te nemen waar dat kan. Als elke weggebruiker één keer in de week de fiets pakt of thuis werkt, kan er al worden doorgereden op de A27 als we straks echt aan het werk zijn.” 

(demissionair) Minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat zette woensdagmiddag 31 januari jl. symbolisch de schop in de grond voor de officiële start van de aanpak van A27 Houten-Hooipolder.

“Extra rijstroken, een nieuwe verbindingsweg, 6 nieuwe bruggen, 60 kunstwerken die vervangen worden, de aanpassing van knooppunt Hooipolder. Zomaar een opsomming van alles wat in dit gebied de komende jaren gaat gebeuren."
(demussionair) Minister Mark Harbers

Noordelijk deel

Rijkswaterstaat gunde het project aan de bouwcombinatie De Groene Waarden, een combinatie van BESIX, Mobilis, Van Gelder en Mourik. De combinatie is verantwoordelijk voor de uitbreiding van het noordelijke deel van A27 Houten-Hooipolder (traject Houten-Everdingen) om de doorstroming te verbeteren. Onderdeel van het project is de vernieuwing van de Hagesteinsebrug en de verbreding van de Houtensebrug. Het gaat om een Design & Build contract dat de combinatie in twee fasen samen met Rijkswaterstaat aanpakt.

Samen werken we aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland.

Stuur artikel door