A27 Houten - Hooipolder - Te gast in het landschap

Iedere expert die bij de verbetering van de A27 Houten-Hooipolder is betrokken, beleeft het gebied op zijn eigen manier. Hoe zorg je ervoor dat een brug of snelweg aansluit bij het landschap? Dat is de taak van een landschapsarchitect!

Berdie Olthof, landschapsarchitect supervisieteam A27 Houten-Hooipolder, laat in deze video in het rivierenlandschap bij de Hagesteinsebrug zien hoe we dit aanpakken bij de verbetering A27 Houten-Hooipolder.

De ligging van het project vraagt veel aandacht voor de omgeving. Een omgeving met drie aangrenzende gemeenten, een provincie, twee waterschappen, veel bedrijventerreinen, maatschappelijke organisaties en omwonenden. Het verkeer op de weg en het water moet blijven doorstromen en de weg moet passen in het landschap met de Hollandsche Waterlinie. De Groene Waarden wil als goede gastheer samen met Rijkswaterstaat de hoeder zijn van het landschap en de A27. Stakeholders uit de directe omgeving waren al vroeg betrokken bij het project. Onder andere om mee te denken over de groeninrichting en het woon-werkverkeer.

Bekijk de video met landschapsarchitect Berdie Olthof

De Groene Waarden

In opdracht van Rijkswaterstaat is De Groene Waarden - een combinatie van BESIX, Mobilis TBI, Van Gelder Groep en Mourik- verantwoordelijk voor de uitbreiding van de A27 op het traject Houten-Everdingen om de doorstroming te verbeteren. Onderdeel van het project is de vernieuwing van de Hagesteinsebrug en de verbreding van de Houtensebrug. Het gaat om een design & build contract dat de combinatie in twee fasen samen met Rijkswaterstaat aanpakt.

Bekijk meer over het project Verbetering noordelijk deel A27

Stuur artikel door