“Als uitvoerder ben je lekker buiten. Dat wil ik straks” - Niek Idzerda, stagiair

Hij is derdejaars HBO student Civiele techniek. Hij is het liefst buiten. En hij oefent alvast als uitvoerder. “Dat wil ik namelijk worden.”

Niek Idzerda (21) weet wat hij wil en heeft bewust voor Mobilis gekozen voor zijn stage.  Hij maakt het project Amstelstroombrug bijna van A tot Z mee in de 20 weken dat hij hier loopt. “Te gek. Een compact project, waar alle facetten aan de orde komen.”

Waarom heb je gekozen voor Mobilis?

“Ik heb de bouw altijd fascinerend gevonden. Vooral de constructieve kant trekt me. Daarop wil ik straks ook afstuderen bij de HAN University of Applied Sciences. Ik kies bewust voor de constructieve kant en daarvoor biedt Mobilis alle kansen. Het is een mooi bedrijf met heel veel ervaring. Dat werkt prettig. En iedereen wil je echt iets leren.”

En na je studie?

Ik wil straks graag uitvoerder worden omdat je dan veel buiten op het werk bent. Het lukt als HBO-student lang niet altijd om kantoren te mijden, maar ik doe dat het liefst wel. Bij dit project lukt dat uitstekend. Buiten probeer ik Stefan zo veel mogelijk werk uit handen te nemen. Hij is eigenlijk de uitvoerder op dit project. Maar ik krijg alle kans om te oefenen en de jongens aan te sturen. Verder meet ik alles na, want het moet wel kloppen wat je bouwt.”

Hoe laat begin je?

“Ik pak de eerste trein vanuit mijn woonplaats Arnhem en dan lukt het om 7.15 uur op de bouwplaats te zijn. Dat is eigenlijk een kwartier te laat, maar dat zien ze hier door de vingers. Het is namelijk wel een stukje reizen vanaf Arnhem. Amsterdam bevalt heel goed. Elke dag is anders en afwisselend. Je krijgt alle kans om mee te kijken en zelf dingen te doen.”

Hebben jullie last van Corona?

“Niet. We houden natuurlijk zoveel mogelijk afstand. Wij hebben een extra unit geplaatst, zodat er voldoende ruimte is om ook tijdens het schaften genoeg afstand te hebben. Gelukkig is er nog niemand besmet.”

Heb je veel geleerd?

“Ja, het leuke van dit project is dat ik het hele bouwproces kan meemaken en niet maar een klein stukje. Een megaproject zoals de A16 is natuurlijk ook gaaf, maar ik vind dit veel leuker omdat alle aspecten aan de orde komen. Daarnaast maakt het groene karakter dit project bijzonder. Het beton komt van smart circulair products, wat betekent dat oud beton een tweede leven krijgt in dit project. Heel veel is prefab, maar niet alles. Verder zijn er groene bouwhekken en is er veel aandacht in het ontwerp voor de natuur. En natuurlijk is er ook een groene energiecontainer met daarop zonnepanelen en windmolens.”

Ga jij met ons de verbinding aan?

Stuur verhaal door