"Aan variatie geen gebrek!" - Sophie Haaijer, stagiaire

Sophie Haaijer, stagiaire

"Aan variatie geen gebrek"

Sophie Haaijer heeft haar stage van 5 maanden op de afdeling Communicatie van Mobilis gewerkt en een kijkje kunnen nemen in de voor haar onbekende wereld van de civiele sector.

Waarom Mobilis?

In 2020 heb ik de gouden tip gekregen: een stage bij Mobilis. Mijn interesse ligt bij een organisatie met een maatschappelijk doel, afwisselende werkzaamheden en het liefst een informele werksfeer. Via het stagebureau van Hogeschool Windesheim ben ik geattendeerd op de communicatiestage bij Mobilis. De civiele sector was voor mij een nieuwe wereld en ik keek er naar uit om deze te leren kennen.

Wat heb je tijdens je stage bij Mobilis gedaan?

Samen met het communicatieteam van Mobilis en het TBI-zusje Voorbij Funderingstechniek heb ik de afgelopen maanden gewerkt aan zowel interne als externe communicatieactiviteiten. Van campagnes opzetten naar content creëren en evenementen organiseren. Aan variatie geen gebrek!

Daarnaast heb ik een onderzoek opgeleverd dat volledig in het teken staat van onboarding. Onboarding gaat over het volledig integreren van nieuwe medewerkers in een nieuwe organisatie, het leren kennen van de normen en waarden en de bedrijfscultuur. De uitkomsten van het onderzoek hebben bijgedragen aan het optimaliseren van de onboarding periode binnen Mobilis.  

Kun je iets vertellen over de cultuur van Mobilis?

Het mooie aan Mobilis is dat je direct wordt betrokken bij de organisatie door je nieuwe collega’s. Hierdoor voelde ik mij al snel op mijn plek. Ondanks dat mijn stage in de coronaperiode plaatsvond en ik merendeels vanuit huis heb gewerkt, heb ik zeker het ‘familiegevoel’ ervaren. De lijnen tussen de verschillende afdelingen zijn kort en je kunt bij iedereen terecht met vragen en ideeën.

Wat is je mooiste ervaring bij ons geweest?

In mijn stageperiode van 5 maanden heb ik veel mooie ervaringen opgedaan. Wat er voor mij het meest uitspringt zijn de projectbezoeken aan de Suurhoffbrug in Rotterdam en Amstelstroombrug in Amsterdam. Bij het zien van de bouwwerken krijg je pas écht een indruk van wat Mobilis doet en wat zij betekent voor de infrastructuur in Nederland. De bouwwerken waar Mobilis (en Nederlanders) trots op zijn, slaat over op het communicatieteam en andere afdelingen. Hoe mooi is het als je onderweg bent en kunt zeggen “daar heeft Mobilis aan gewerkt”.

Wat zou je de volgende stagiair mee willen geven?

Mobilis biedt jou een mooie stageplek waarin je al jouw creativiteit en ideeën kwijt kunt. De werkzaamheden zijn veelzijdig en er is genoeg ruimte voor eigen inbreng. Je komt te werken in een hecht team van communicatiemedewerkers en adviseurs die jou volledig betrekken bij de organisatie. Daarnaast bezoek je unieke bouwlocaties waar je normaal niet snel terechtkomt. Genoeg redenen dus om een kijkje te nemen in de civiele sector!

Ga jij met ons de verbinding aan?

Stuur verhaal door