Persbijeenkomst bij innovatieve segmentdeur voor project Uitbreiding Sluis Eefde

Op dinsdag 5 maart heeft er een persbijeenkomst plaatsgevonden bij staalbedrijf Hollandia Infra te Krimpen a/d IJssel. Tijdens deze bijeenkomst werd de segmentdeur gepresenteerd die gemaakt wordt voor de tweede sluiskolk in Eefde.

In opdracht van Rijkswaterstaat realiseren TBI-ondernemingen Mobilis en Croonwolter&dros (combinatie Lock to Twente) een tweede sluiskolk Deze tweede sluiskolk heeft een aantal waterbouwkundige innovaties. De meest opmerkelijke daarvan is een nieuwe, voor Nederland unieke, segmentdeur. Anders dan de traditionele hef- of draaideuren, bestaat deze kering uit een halfronde deurconstructie die bij opening van de sluis in de sluisbodem verdwijnt om de schepen doorgang te verlenen.

Bij staalbedrijf Hollandia Infra wordt deze  segmentdeur ontworpen en gebouwd. Even zo uniek is de elektro-hydraulische actuator die Bosch Rexroth voor deze deur levert. Samen voorzien zij de sluis van een bijzonder en innovatief systeem, dat voor het eerst in Nederland bij een schutsluis wordt toegepast.

Het was een mooie gelegenheid om de staalconstructie van de segmentdeur van dichtbij te bekijken en zelfs een kijkje binnenin de segmentdeur te nemen voordat deze definitief wordt dichtgelast.

Persbijeenkomst

Stuur artikel door