RiF010 opent met spectaculaire eerste editie van de Rotterdam Surf Open

Zaterdag 6 juli vond de langverwachte opening van RiF010 plaats, de eerste urban surfpool ter wereld in het hart van Rotterdam. Het evenement werd enthousiast ontvangen door vele bezoekers op de kade, de in groten getale aanwezige (internationale) surfers en andere betrokkenen zoals Mobilis die het gebouwd heeft, diverse onderaannemers en sponsoren.

Om 12:00 uur was de officiële opening door wethouder Sport, Faouzi Achbar, gevolgd door Olympisch kampioen en voormalig wereldkampioen surfen Ítalo Ferreira uit Brazilië die demonstreerde wat er mogelijk is in de urban surfpool.

Tijdens de Rotterdam Surf Open vonden surfwedstrijden plaats voor kinderen, de open contest en professionals. De dag startte met de Rotterdamse Scholen Competitie, gevolgd door spectaculaire optredens van longboarders, waarbij surfers als Ben Skinner (UK) en Nederlands kampioen Anne Albers in actie kwamen, en shortboarders, waarbij het Nederlandse surfteam meestreed om de titel. Een gecertificeerde jury beoordeelde de prestaties, terwijl sportcommentatoren het publiek meenamen in de wereld van het surfen.

RiF010 een outdoor Surfpool in hartje centrum Rotterdam

Ontdek meer

Naast de surfwedstrijden bood het festival een ruim aanbod aan livemuziek en DJ-sets. Bezoekers konden genieten van een hapje en een drankje terwijl ze de spectaculaire actie op het water bewonderden.

RiF010 heeft met deze succesvolle opening laten zien dat het niet alleen een nieuwe hotspot is voor de surfcommunity maar voor een breed publiek in Rotterdam en een waardevolle toevoeging aan Rotterdam. 

Mobilis was de bouwer voor dit unieke project en is als adviseur al vanaf de initiatieffase betrokken. Onze naam prijkt nu aan de Steigersgracht en daar zijn wij enorm trots op!

Stuur artikel door