Dag van de Bouw 2024

Zaterdag 8 juni 2024 organiseert Bouwend Nederland de zeventiende Dag van de Bouw! Bouw- en infrabedrijven stellen op die dag met trots hun bouwplaatsen open voor het Nederlands publiek. Jong en oud kunnen dan ontdekken wat er komt kijken bij het bouwen van onder andere huizen, wegen, ziekenhuizen, sluizen, dijken en stations.

Datum & locatie

8 juni 2024

09:00 uur

diverse locaties

dagen
uur
minuten

Altijd al eens willen zien hoe een brug of onderdoorgang wordt gebouwd, of een hoogspanningsstation of een appartementencomplex? Kom dan kijken op de Dag van de Bouw op zaterdag 8 juni. 

Mobilis stelt maar liefst vier projecten open tijdens de Dag van de Bouw.

Bouw Hoogspanningsstation Zuidplaspolder

Samenwerking Croonwolter&dros – Mobilis bouwt in opdracht van TenneT en de regionale netbeheerders Liander en Stedin een nieuw hoogspanningsstation in de Zuidplaspolder bij Zevenhuizen.

Snel uitbreiden van het elektriciteitsnet

Het elektriciteitsnet in Zevenhuizen wordt uitgebreid met een nieuw hoogspanningsstation. Dit is hard nodig; de vraag naar elektriciteit groeit enorm. Steeds meer huizen schakelen van aardgas over op elektrische warmtepompen en er komen steeds meer elektrische voertuigen. Daarnaast stappen ondernemers in hoog tempo over op duurzaam opgewekte energie voor hun bedrijfsvoering.

Deze dag is iedereen van harte welkom om te ontdekken wat er nodig is om een betrouwbaar energienetwerk te kunnen garanderen.  Er is er een leuk programma opgesteld met allerlei leerzame activiteiten. En aan een hapje en een drankje is ook gedacht.

Natuurinclusieve Eiland-bruggen IJburg Amsterdam

Mobilis bouwt in opdracht van gemeente Amsterdam de bruggen 2060 (Annemie Wolffbrug), 2080 (Lee Millerbrug). De twee bruggen verbinden Haveneiland, Centrumeiland en Strandeiland met elkaar. Er is bij de bouw extra aandacht voor natuurinclusief bouwen (natuur en groen integreren in de bouwconstructie). Bij de bruggen komen onder meer speciale nestmogelijkheden voor vleermuizen en zwaluwen. Vanaf diverse uitkijkpunten krijg je goed zicht op de bouwactiviteiten.

TETEM Enschede

Op de locatie van de voormalige Twentse textiel Maatschappij (Tetem) realiseert Koopmans TETEM 3. Een appartementengebouw met ca. 100 appartementen, ontworpen door Tangram Architekten uit Amsterdam. TETEM 3 is het laatste iconische gebouw dat in de wijk Roombeek gerealiseerd wordt. Mobilis heeft de ondergrondse parkeergarages gerealiseerd.

Stap binnen en ontdek alles wat je wilt weten over de projecten TETEM 3 en 4. Van jong tot oud, er is voor iedereen wat te beleven tijdens de Dag van de Bouw.

A16 Rotterdam

Eind 2025 gaat de A16 Rotterdam open. Het civiele werk is op veel plekken al vergevorderd of zelfs klaar. Er is genoeg te zien op de bouwplaats van het grootste infrastructurele project in uitvoering. Neem een uniek inkijkje aan de zuidkant van de Rottemerentunnel, die praktisch klaar is. Of loop óver het viaduct van het Terbregseplein. Hier heb je zicht op één van de drukste verkeersaders van Nederland, die straks de bestaande A16 met de A16 Rotterdam verbindt.

Maak kennis met de wereld van de bouw en ontmoet diverse betrokken partijen die deze projecten tot leven brengen. Ontdek de geheimen achter de bouw, constructie, innovatie en duurzaamheid die deze projecten tot ware hoogtepunten maken!

Over de Dag van de Bouw

De Dag van de Bouw is de dag waarop bouwlocaties door heel Nederland hun bouwhekken openstellen om mensen kennis te laten maken met de positieve aspecten en de maatschappelijke betekenis van de bouw en infra. De Dag van de Bouw wordt in 2024 op zaterdag 8 juni voor de 17e keer georganiseerd.

Initiatief en organisatie

Bouwend Nederland, dé branchevereniging voor bouw- en infrabedrijven, is initiatiefnemer en organisator van de Dag van de Bouw. De dag is onderdeel van de imago-campagne 'De bouw maakt het', waarmee Bouwend Nederland laat zien hoe belangrijk de bouw en infra is voor Nederland.

Stuur artikel door