Start van de buitendienststelling onderdoorgang vierpaardjes Venlo

Er wordt hard gewerkt op de plek van de spoorwegovergang Vierpaardjes in Venlo. Van donderdag 11 april (07.00 uur) t/m woensdag 8 mei (07.00 uur) 2024 worden er grootschalige werkzaamheden uitgevoerd. Voor de veiligheid van omwonenden, weggebruikers en de aannemers, wordt de spoorwegovergang (Vierpaardjes/Broekestraat) tijdens deze werkzaamheden gesloten voor al het verkeer.

De eerste twee weken van de afsluiting, van 11 tot en met 21 april, wordt er 24 uur per dag gewerkt op en rond het spoor. Rond diezelfde periode rijden er ook geen treinen van en naar station Venlo vanuit Duitsland en Roermond. 22 april wordt het treinverkeer naar Roermond hervat. De sporen naar Duitsland worden 25 april weer in gebruik genomen.

Over de Vierpaardjes Venlo

Bijna dagelijks is er sprake van opstoppingen, oponthoud en overlast rondom de spoorwegovergang die in Venlo bekend staat als ‘de Vierpaardjes’. Een onderdoorgang gaat het centrum met Venlo-Zuid verbinden.

De ondertunneling van de viersporige overweg “de Vierpaardjes” wordt in opdracht van ProRail gerealiseerd door Mobilis. De realisatie startte in oktober 2023 en het project moet opgeleverd worden in augustus 2025. 

Wat gaat er de aankomende weken gebeuren?

De werkzaamheden tijdens de afsluiting starten met het tijdelijk weghalen van een deel van het spoor. Dan worden meerdere damwanden en funderingspalen geplaatst door Voorbij Funderingstechniek. Hierop wordt het dak van de onderdoorgang, de zogeheten betondekken, ingeschoven. Daarna wordt het spoor weer terug op zijn plek gelegd, boven op de betondekken. In de laatste week van de afsluiting wordt de huidige tijdelijke weg verlengd aan de kant van de Vierpaardjes. Na de afsluiting kunnen bestemmingsverkeer en hulpdiensten de tijdelijke weg weer gebruiken om het spoor over te steken, tot de onderdoorgang klaar is.

In de animatie zie je de start van de werkzaamheden voor deze buitendienststelling, zoals het weghalen van een deel van het spoor.

Stuur artikel door