Ondertunneling viersporige overweg “Vierpaardjes” Venlo

 

Bijna dagelijks is er sprake van opstoppingen, oponthoud en overlast rondom de spoorwegovergang die in Venlo bekend staat als ‘de Vierpaardjes’. Een onderdoorgang gaat het centrum met Venlo-Zuid verbinden.

De ondertunneling van de viersporige overweg “de Vierpaardjes” wordt in opdracht van ProRail gerealiseerd door Mobilis. De realisatie startte in oktober 2023 en het project moet opgeleverd worden in augustus 2025. In april 2024 vindt er een 9-daagse TVP (treinvrijeperiode) plaats. 

TunnelAlliantie

Het werk is op basis van prijs, MKI (milieukostenindicator) en prestatielijn TunnelAlliantie gegund. De TunnelAlliantie is een ketensamenwerking tussen opdrachtgevers, ProRail en specifiek erkende aannemers voor het realiseren van spooronderdoorgangen. Dit vanwege de specifieke kennis die nodig is om een onderdoorgang te realiseren. 

Gemeente Venlo

De ondertunneling van “de Vierpaardjes” en de inrichting van het gebied gebeurt in nauwe samenwerking met de gemeente Venlo. Zo is het voorlopig ontwerp van de onderdoorgang en de landschappelijke inrichting van de omgeving verder uitgewerkt. Een ontwerp met veel oog voor kwaliteit, groenvoorziening en een prettige leefomgeving.

De werkzaamheden van Mobilis in dit D&C-project bestaat in hoofdlijnen uit:

  • Het aanpassen van de bestaande overweg om realisatie tunnel mogelijk te maken
  • Het realiseren van een onderdoorgang incl. afwerking
  • Het bouwen van een circulair fietsviaduct over de onderdoorgang met een hoog architectonische afwerking

Nieuws & Projectupdates

De werkzaamheden in beeld

Bekijk ook vergelijkbare spoorprojecten

Stuur project door