Mobilis en Dura Vermeer in finale van Going Digital Awards

Het project Bruggen en Straten Oranje Loper is genomineerd als een van de finalisten voor de Bentley Systems Going Digital Awards in Infrastructure 2023 in de categorie Construction. Het project is een bouwteam bestaande uit de Gemeente Amsterdam, Mobilis en Dura Vermeer.

Bentley Systems, softwareleverancier van het 4D BIM platform Synchro, organiseert het evenement. Op 11 en 12 oktober reist een vertegenwoordiger namens het projectteam af naar Singapore om het project daar verder te presenteren en (hopelijk) de award in ontvangst te nemen.

Het project Oranje Loper is bijna geheel in 3D ontworpen en op enkele onderdelen ook 4D gepland. Bij 4D-plannen wordt de tijdsplanning – inclusief materiaal, materieel en personeel – toegevoegd aan het 3D-model. Met een 3D-model kunnen we eventuele conflicten of risico’s eerder in kaart brengen, met 4D wordt dit dus uitgebreid.

Inzet 4D-plannen

Op het project Oranje Loper is de inzet van 4D-plannen cruciaal gezien de krappe bouwruimte, complexe logistiek en drukke verkeersstromen in de drukke Amsterdamse binnenstad.

Over Bentley’s Going Digital Award in Infrastructure

De Bentley Going Digital Award in Infrastructure is een hoog aangeschreven en spannende competitie die de digitale vooruitgang op het gebied van infrastructuur erkent. Het prijzenprogramma heeft sinds 2004 al ruim 4700 infrastructurele projecten erkent met awards. 

Vragen? Neem contact met mij op!

Rutger de Jong
Divisiedirecteur

Oranje Loper: verbeteren bruggen en straten

Ontdek meer

Nieuws over de Oranje Loper

Stuur artikel door