Grondstoffenhal Meerlanden

Voor opdrachtgever Meerlanden heeft Mobilis een nieuwe grondstoffenhal in Rijsenhout gebouwd. Meerlanden doet aan afvalinzameling, recycling en reiniging voor gemeenten en bedrijven in Noord- en Zuid-Holland. Met deze hal heeft Meerlanden een deel van de activiteiten, die voorheen buiten plaatsvonden, onder dak gebracht. Zo hebben ze voor zowel een betere kwaliteit grondstoffen uit afval, als voor minder uitstoot van geluid, stof en geur naar de omgeving gezorgd. De ontwikkeling van de grondstoffenhal was onderdeel van een groter plan om het terrein duurzamer, veiliger, efficiƫnter en daarmee toekomstbestendig te maken.

De Grondstoffenhal is een hal van 90 x 46 meter ten behoeve van opslag van materiaal. De hal is voorzien van funderingspalen en de constructie bestaat voornamelijk uit beton en staal. Een gevel is met Accoya hout bekleed. Het gebouw is voorzien van alle benodigde installaties en een kantoorruimte.

De nieuwe hal past bij de duurzaamheidsvisie van Meerlanden en is berekend op de toekomst, waarin de ontwikkelingen in de afvalhoeveelheden van de verschillende grondstofstromen en de toename van het aantal woningen is meegenomen. Met de grondstoffenhal kan Meerlanden de komende decennia op een verantwoorde manier de afvalinzameling en verwerking in de regio blijven uitvoeren.

Nieuws & Actualiteiten

Stuur project door