Brug Lille Langebro genomineerd voor 'Best Innovation'

Ons project, de fiets- en voetgangersbrug Lille Langebro in Denemarken staat in de finale voor de CN Awards in de categorie ‘Best Innovation’! Milieu, duurzaamheid en innovatie speelden binnen het ontwerp en de bouw een belangrijke rol. Deze aanpak heeft ervoor gezorgd dat er een brug met een levensduur van 100 jaar is gecreëerd. De brug bestaat uit 4 overspanningen met een totale lengte van 160 meter. Meer dan 10.500 voetgangers en fietsers maken veelvuldig gebruik van deze brug.

Innovatief aan de brug is de ‘Central Moment Connection’. De Central Moment Connection was fundamenteel voor het realiseren van het architecturale ontwerp. Door deze innovatie was het mogelijk een slanker en lichter brugprofiel te bouwen en daarnaast is het een verbetering t.o.v. de traditionele borgpennen. 

In juli 2019 is het project opgeleverd en in augustus is de brug officieel geopend. Samen met Hollandia Infra heeft Mobilis dit project gerealiseerd voor de klant RealDania By&Byg. Mobilis Danmark was verantwoordelijk voor de onderbouw van de brug en Hollandia Infra heeft de bovenbouw en elektrische installaties gerealiseerd

Stuur artikel door