RijnlandRoute

De RijnlandRoute is een nieuwe wegverbinding van Katwijk, via de A44, naar de A4 bij Leiden. De RijnlandRoute is aangelegd om de bereikbaarheid en verkeersdoorstroming in de regio te verbeteren en economische groei verder mogelijk te maken.

Comol5 is een internationale aannemerscombinatie van de TBI-ondernemingen Mobilis B.V. en Croonwolter&dros B.V., VINCI Construction Grand Projets S.A.S. en DEME Infra Marine Contractors B.V.

Comol5 was verantwoordelijk voor de ombouw van knooppunt Leiden West, de bouw van de nieuwe N434 met geboorde tunnel en de aanpassingen aan de A4 en de A44. Comol5 is ook verantwoordelijk voor het 15-jarig onderhoud van de N434.

Tunnel en verdiepte ligging

Een belangrijk onderdeel van de RijnlandRoute is de tunnel in de N434 die onder Voorschoten en het Rijn-Schiekanaal (de Vliet) is aangelegd.

De tunnel is ongeveer 2,5 km lang en ligt op maximaal 20 meter diepte. Vanaf de A44 tot aan de tunnel is de N434 over een afstand van ± 1 km verdiept aangelegd. De overgang tussen de tunnel en de verdiepte ligging ligt ter hoogte van de Gerda Brautigamsingel (Stevenshof).

De eerste bouwwerkzaamheden startten eind september 2017.

Nieuws & Actualiteiten

Tunnelboormachine in bedrijf Rijnlandroute

Altijd al een kijkje willen nemen in de tunnelboormachine? Bekijk hier het gave 360 graden filmpje vanuit het hart van de tunnelboormachine: daar waar de ring werd gebouwd. Zeven segmenten, die samen 1 ring vormen, worden door de robotarm opgepakt en op de juiste plek gezet. Met de vijzels zet de tunnelboormachine zich daarna af tegen de zojuist gemaakte ring, waarmee de machine zichzelf vooruit beweegt.

Planning en mijlpalen

Stuur project door