Realisatie Fietsenstalling Maastricht naar laatste fase

Realisatie Fietsenstalling Maastricht naar laatste fase

De eindfase van het project komt in zicht. Bovenop het dek wordt bestrating aangebracht om de verkeerssituatie op het Stationsplein te kunnen herstellen. Onder het dek wordt volop gewerkt aan de afwerking van de ondergrondse fietsenstalling.

Planning november-december 2017

  • November – diverse werkzaamheden op het dek (aanbrengen bestrating en asfalteren)
  • Vanaf 17 november – verwijderen KlimOp uitkijktoren
  • Begin december – afwerking bovengronds

TBI-ondernemingen Timmermans en Mobilis hebben in oktober nog gewerkt onder het dek in de fietsenstalling. Na de werkzaamheden is de ondergrondse fietsenstalling overgedragen aan gemeente en NS. De NS zal in de laatste maanden van het jaar de stalling verder inrichten en (digitale) systemen inregelen. Op 1 januari 2018 opent de stalling.

In november wordt de bestrating op het Stationsplein terug gebracht. Ook passen Mobilis en Timmermans de trottoirs aan en asfalteren we delen van de Spoorweglaan en de Parallelweg. Deze werkzaamheden duren tot begin december. Vanaf 10 december zal het verkeer weer door de Stationsstraat rijden.

De groene schutting is vervangen door bouwhekken. De KlimOp uitkijktoren in de middenberm van de Stationsstraat wordt verwijderd. Het verwijderen van de toren duurt ongeveer een week.

Stuur artikel door